sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Vipinäkoritit välitunnille

2.B sai valmiiksi omat vipinäkortit.
Kyllä tuli hienot ja oppilaiden itsensä näköiset!



Työskentelyn aluksi kaikki oppilaat saivat kertoa omia mieleisiä välituntileikkejä, jotka kerättiin taululle nähtäville. Lempileikiksi nousi muun muassa peili, purkkis, kirkonrotta, nurkkajussi, jalkapallo ja kiikkupallo. Jokainen valitsi yhden leikin, josta hän piirsi vauhdikkaan ja liikunnallisen kuvan. Kuvasta tuli tunnistaa, mistä leikistä oli kyse. Korttien kääntöpuolelle laitettiin myös leikin nimi ja ohjeet. Näin kaikki pystyivät leikkimään ihan mitä leikkiä tahansa.

Kortit otettiin todella innokkaasti vastaan. Tästä kertoi se, että kortteja testattiin jo ennen kuin ne olivat edes lopullisesti valmiit. Oppilaat nostivat sokkona yhden kortin pakasta ja leikkivät sitä yhdessä välitunnilla. Tuntui, että jokaiselle välitunnille valittiin aina uusi kortti. Saadaan varmaan pian piirtää vähän uusiakin kortteja, jotta tulee leikkeihin vaihtelua. ;-)

Luokan yhteishenkeä nostattamaan otimme käyttöön ruokavälitunnin yhteisleikin. Eli kerran päivässä ruokailun jälkeen koko 2.B-luokka leikkii yhdessä jotain vipinäkorttien leikkiä. Tavoitteena on, että kaikilla oppilailla olisi seuraa ja yhteistä kivaa tekemistä ainakin yhdellä välitunnilla päivän aikana. On siellä toki ollut mukana myös muiden luokkien oppilaita. Se on hienoa. Hauskan, iloisen ja vauhdikkaan meiningin on yleensä tapana tarttua. Näin kävi tässäkin! Kaikki vaan leikkimään!

2 kommenttia:

  1. 2.a on kovaa kyytiä tulossa perässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä! Kortit vaan valmiiksi ja vauhtia välitunteihin! :-)

      Poista